Külön államtitkára lesz az önhibájukból szegényeknek

politika
2014 június 09., 11:44
comments 123

Balog Zoltán emberminiszter, a szegény gyerekek hiltonbahordozója a Lánchíd Rádióban mesélte el kiváló új ötleteit a szociálpolitikával kapcsolatban.

Szóval vannak

akik „a vállukon viszik Magyarországot”

és vannak a

rászorulók.

Na most ők nem egy homogén csoport, hanem tovább lehet őket bontani. Elég érdekes kategóriák vannak Balog szerint. Úgy is mint az

  • önhibájukon kívül rászorulók,
  • az önhibájukból rászorulók,
  • a fogyatékkal élők,
  • a gyermekvédelmet igénylő gyerekek,
  • és a cigányok.

Nem tudom, hogy mennyire van átjárás, tehát egy fogyatékkal élő például viheti-e a vállán Magyarországot, vagy nekik nem is szabad.

Mindegy, az a lényeg, hogy az emberminisztériumban két államtitkárság lesz.

A család- és ifjúságügyi államtitkárság a

„teherhordozókat”

segíti, valamint az ifjúságot, akik majd a jövőben viszik a terheket.

A szociális és felzárkózásügyi államtitkárság meg a többiekről gondoskodik. Gondolom, hogy ne legyen olyan nehéz cipelni őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.