Prostituálódó nyugdíjasok jelzik a dél-koreai társadalom gyökeres átalakulását

külföld
2014 június 10., 11:12
comments 20

50-60, de nem ritkán 70 éves asszonyok árulják magukat Szöul központjában. A Bacchus-hölgyeknek nevezett idős asszonyok nem megöregedett prostituáltak. Alapvetően a Bacchus nevű, Dél-Koreában nagyon népszerű energiaital árusításából próbálnak megélni, az így megszerezhető napi 5 dollárt egészítik ki a prostitúcióval alkalmanként megszerezhető 20-30 dollárral.

A prostituált nagymamák központja a Dzsongmjo park, ami egy konfuciánus templom köré épült. Ez pedig önmagában is elég ironikus - a konfuciuszi hagyományok alapján az idősekről a gyerekeiknek kéne gondoskodniuk. De az átalakuló koreai társadalomban a felnövekvő generációk szakítottak ezzel az évezredes hagyománnyal, így az öregeknek már maguknak kell gondoskodniuk magukról.

A problémára már a politika is felfigyelt, a kormány most próbál összetákolni valamilyen szociális elláttórendszert, ami legalább valamennyi nyugdíjat biztosíthat a munkából kiöregedett, így magukat eltartani már képtelen időseknek.

És felmerült egy másik, váratlan probléma is. Mivel a szexuális felvilágosítást elsősorban középiskolákban végzik, az idősek körében járványszerűen terjednek a nemi betegségek. Ennek egyik legfőbb oka, hogy az idős prostituáltak idős kuncsaftjai gyakran egy intravénásan beadott potencianövelővel élnek. A szert a Bacchus-asszonyoktól kapják, akik viszont akár 10-20 kuncsaftot is ugyanazzal a tűvel injekcióznak be. Egy, a parkban végzett kutatás szerint az oda járó férfiak 40 százaléka szenved valamilyen nemi betegségben. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.