A kormány a NAV-ot küldi az RTL ellen

Eléggé elege lehet a Fidesznek abból, hogy a reklámadón felbőszült RTL Klub híradójában most már minden este a piszkos ügyeiket tárgyalják Rogán Antaltól kezdve Mészáros Lőrincig. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, a kormány felkérésére a magyar adóhatóság vizsgálódik majd azzal kapcsolatban, hogy csaltak-e adót a kereskedelmi tévécsatornánál.

Varga arról beszélt, hogy a vizsgálat alapját azok a sajtóhírek adják, amelyek az utóbbi napokban azt pedzegették, hogy az RTL-nek mégsem kell reklámadót fizetnie, mivel a Magyar RTL Televízió Zrt. 2012-es eredménykimutatásában több mint 20 milliárd forintnyi negatív adóalap keletkezett. A kormány álláspontja szerint felmerült a gyanú, hogy a negatív adóalap nem valóságos gazdasági tranzakció eredménye, csupán olyan trükk, aminek célja az adófizetés elkerülése volt.

Végül Varga elismételte a Fidesz által az utóbbi hetekben töretlenül hajtogatott mantrát:

"A kormány vállalta, hogy Magyarországon az igazságos közteherviselést támogatja. Vannak, akik ebből nem akarják kivenni a részüket. A kormány álláspontja az ügyben változatlan, és elutasítjuk a nyomásgyakorlást is."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.