Az utolsó amerikai hadifogoly fogsága közben nem rendetlenkedett

külföld
2014 június 26., 06:12
comments 7

Fogsága idején nem követett el kihágásokat az amerikai hadsereg szabályzata ellen, állapította meg az amerikai hadsereg hivatalos vizsgálata.

Pontosabban azt állapították meg, hogy

"Nincs okunk feltételezni, hogy bármilyen kihágást elkövetett volna."

Mindez persze nem jelenti azt, hogy lezárult volna a vizsgálat, mert a kérdés nem is az volt, hogy a tálibok fogságában mit csinált.

Hanem az, hogy egyáltalán hogyan esett fogságba.

Miután Barack Obama öt veszélyes tálib elengedése fejében elintézte a kiszabadítását, Bergdahl több volt katonatársa állt elő saját történetével. Ők Bergdahl kiszabadulásáig titoktartásra voltak kötelezve, kiszabadulása után viszont többük állította, hogy Bergdahl nem szimpla áldozat, hanem egy dezertőr, aki otthagyta alakulatát és szökni próbált, úgy esett fogságba.

Hogy ez a vizsgálat hogy áll, azt nem tudjuk. A jelek szerint a hadsereg nem akarja elhamarkodottan megvádolni semmivel. Erre utal, hogy jelenleg minden neki járó pénzt megkap, még azt a kétszázezer dollárt is, amit rabsága idején keresett volna. A katonai nyomozók pedig eddig még nem ismertették vele a jogait, vagyis hivatalosan nem vádolják semmivel. (Via The Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.