Több nyugdíjat akarsz? Csinálj több gyereket!

2014 július 3., csütörtök 6:29
358

A Népesedési Kerekasztal nevű, az MTA szervezésében létrejött testület már egy ideje felvetette, hogy akinek több gyereke születik, az több nyugdíjat kapjon.

Népesedési Kerekasztal

Most Novák Katalin, az új ifjúsági és családügyekért felelős államtitkár, aki az előző ciklusban Balogh Zoltán emberminiszter kabinetfőnöke volt, azt mondja, lát az ötletben fantáziát. A mai nyomtatott Magyar Nemzet közölt Novákkal egy megahosszú, egész oldalas interjút, és abban elhangzik a kérdés:

A Népesedési Kerekasztal nemrégiben azzal a javaslattal állt elő, hogy a felnevelt gyerekek száma, és azok iskolázottsága is számítson a nyugdíj megállapításánál. Enne nem titkolt célja a gyermekvállalási kedv növelése, ezen keresztül pedig a demográfiai folyamatok javítása.

Novák válasza:

Ismerem a javaslatcsomagot. Vannak olyan elemei, amelyek találkoznak az elképzeléseinkkel, ezekről szakmai egyeztetést kezdeményeztem a javaslattevőkkel. Jogos igény hogyha a gyermekvállalást elismerjük fiatalkorban, akkor időskorban is tegyük ezt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt