Több nyugdíjat akarsz? Csinálj több gyereket!

életmód
2014 július 03., 06:29
comments 358

A Népesedési Kerekasztal nevű, az MTA szervezésében létrejött testület már egy ideje felvetette, hogy akinek több gyereke születik, az több nyugdíjat kapjon.

photo_camera Népesedési Kerekasztal

Most Novák Katalin, az új ifjúsági és családügyekért felelős államtitkár, aki az előző ciklusban Balogh Zoltán emberminiszter kabinetfőnöke volt, azt mondja, lát az ötletben fantáziát. A mai nyomtatott Magyar Nemzet közölt Novákkal egy megahosszú, egész oldalas interjút, és abban elhangzik a kérdés:

A Népesedési Kerekasztal nemrégiben azzal a javaslattal állt elő, hogy a felnevelt gyerekek száma, és azok iskolázottsága is számítson a nyugdíj megállapításánál. Enne nem titkolt célja a gyermekvállalási kedv növelése, ezen keresztül pedig a demográfiai folyamatok javítása.

Novák válasza:

Ismerem a javaslatcsomagot. Vannak olyan elemei, amelyek találkoznak az elképzeléseinkkel, ezekről szakmai egyeztetést kezdeményeztem a javaslattevőkkel. Jogos igény hogyha a gyermekvállalást elismerjük fiatalkorban, akkor időskorban is tegyük ezt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.