Na most mi van Gianni éttermével??3?

POLITIKA
2014 július 19., 12:20
comments 66
photo_camera A portál mögött belső, udvari helyiség lapul.
Fotó: Google Streetview

Az V. kerületi önkormányzat eddig három dolgot tartott fontosnak közölni Gianni étterméről, a Pomodororól, amit az Együtt-PM szerint elég nyomott áron értékesítettek:

Itt van a szerződés (.pdf), ami alapján Juhász Péter azt feltételezi, hogy áron alul értékesítették az ingatlant. Pár dolgot kiemelnék:

  • A földszinten összesen három, külön helyrajzi számon jegyzet helyiséget adtak el: egy 334, egy 22 és egy 6 négyzetméterest. 
  • Ez összesen 362 négyzetméter. 
  • Plusz két pincehelyiséget, egy 59 és egy 19 négyzetmétereset.
  • Ami összesen 78 négyzetméter.

A vételárat az értékbecslés alapján 79 990 000 forintban határozták meg.

Az értékbecslő ebben az esetben Rubovszky György cége, a Város FM Városgazdálkodási és Szolgáltató Kft. volt.

A szerződést 2008. november 10-én kötötték, az önkormányzat részéről Rogán Antal polgármester írta alá.

Megkérdeztem az önkormányzatot, hogy ha közleményük szerint nagy értékű ingatlanok esetén minden alkalommal igazságügyi értékbecslőt kérnek fel, ezt megtették-e ebben az esetben is vagy ebben az esetben mégiscsak az alpolgármester parlamenti képviselő apjának cége becsülhetett értéket. Erre nem válaszoltak.

Rákérdeztem arra is, hogy a három földszinti helyiség közül melyikre gondoltak, amikor azt írták, hogy egy helyiséget adtak csak el, amivel az étterem konyháját bővítették. Erre válaszoltak.  "A legnagyobb helyiségre gondoltunk. Ezen kívül mindegyik helyiségről elmondtható, hogy hátsó, udvari helyiségek, amik összefüggenek egymással" - írták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.