Magyar fejlesztésű hidegháborús társasjátékra őrül meg a világ

A Kickstarteren egy nap alatt összejött a pénz a [redacted] nevű hidegháborús társasjátékra, amiben egy meg nem nevezett ország nagykövetségére kell behatolni, és ellopni a titkos dokumentumokat. Mostanra a szükséges 9000 dollár helyett már 11 ezer gyűlt össze 248 támogatótól, és még két hét hátravan a kampányból. A sikerhez nyilván nem ártott, hogy a projektet egy híres társasjáték-kiadó cég, a Ludi Creations vette szárnyai alá, de ez semmit nem von le a fejlesztők érdemeiből, sőt.

redacted

A játék a készítők szerint a feszültségre, a gyanakvásra és a mélységre épít, főleg, hogy nem lehet tudni, ki kivel van. És ami a legszebb: a tervezők mind magyarok, név szerint: Vincze Mihály, Turczi Dávid és Nimmerfroh Katalin (ő a stáblista szerint az illusztrációs munkákban is részt vett).

Tekintsék meg ezt a videót, amin egy szakállas férfi olyan lelkesen beszél a játékbeli élményeiről, ahogy én férfit beszélni még csak autókról és nőkről hallottam. És most már magyar fejlesztésű hidegháborús társasjátékról is.