Zavargások kezdődtek, miután egy rendőr lelőtt egy fegyvertelen fekete fiút

külföld
2014 augusztus 11., 08:02

Az eset az Egyesült Államokban, Missouri államban, Ferguson városban történt, ahol a rendőrség elleni tüntetés vasárnap estére erőszakba torkollott, írja a Reuters.

A tüntetők azért estek neki a rendőröknek, mert egy járőr lelőtte a 18 éves Michael Brownt, akinek ráadásul fegyvere sem volt ekkor. Később autók és üzletek ablakait törték be, több boltot kifosztottak, és azt kiabálták,

halál a rendőrökre.

// ]]>

150 rohamrendőrt vezényeltek a helyszínre.

A rendőrség szerint a járőr azért lőtte le Brownt, mert "egy fegyver megszerzéséért harcoltak a rendőrautóban". Az viszont nem világos, hogyan került Brown az autóba. A rendőrt, aki hat éve szolgált, átmenetileg felfüggesztették.

Az ügy hasonló lehet, mint Travyon Martin, a 17 éves fiú esete, akit egy polgárőr, George Zimmermann lőtt le tisztázatlan körülmények között. Miután Zimmermannt felmentették, zavargások kezdődtek több városban is. Az ügyben tavaly nyáron Barack Obama is beszédet mondott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.