Műtrágyáztak Kishantoson

mezőgazdaság
2014 szeptember 18., 20:00
comments 115

Miközben Tom Norring dán nagykövet megnyitott egy fenntarthatóságról és demokráciáról szóló nagy nemzetközi konferenciát Kishantoson, a kishantosi biogazdaság korábbi földjeinek egyik új bérlője, Lakatos Huba nem várta meg a pénteki elsőfokú birtokvédelmi eljárást, és már elkezdte a műtrágyázást a földeken, „ezzel megölte az életet a talajban” – írja a Greenpeace Hungary, ami videót is közölt erről.

photo_camera Tamás Bence Gáspár és Horváth Bence kishantosi riportja itt olvasható

Ez a kishantosi terület így a műtrágya miatt 20 év után elvesztette biominősítését. Ha a biogazdaság végül mégis visszakapja a földet, akkor is 3 év kell majd ahhoz, hogy a terület újra biominősítést kaphasson – írja a Greenpeace.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.