Lemondott a miskolci botrányigazgató

oktatás
2014 szeptember 22., 12:58
comments 80

Dávid Enikő, a Miskolci Kazinczy Ferenc Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola frissen kinevezett igazgatója lemondott – tudta meg az Index.

A 800 fős iskolába kiírt pályázaton a tantestület, a szülői munkaközösség és 15 szervezet is a korábbi igazgatót támogatta, Czunyiné Bertalan Judit, az Emmi köznevelési államtitkára mégis egy vezetői tapasztalat nélküli külsős pályázót nevezett ki. A pályázatot hiába érvénytelenítették, Dávid Enikő az évnyitón az iskolában bejelentette, hogy érvényes a megbízólevele, így ő az új diri.

Tüntetések kezdődtek, a tanárok is utcára vonultak, így Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere azt ígérte, közbenjár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.