Szanyi Tibor vendégül látta a Gój Motorosokat Brüsszelben

képzavar
2014 szeptember 28., 13:20
comments 123

A Gój Motorosok Facebook-oldalán bukkant fel a sztori, hogy a nemzeti alapon szerveződő motoros társaság Szanyi Tibor meghívásának hála utazhattak el Brüsszelbe, megnézni Európa fővárosát.

Az Index utánajárt a történetnek, és míg Szanyi Tibor nem kívánta kommentálni a sztorit, Mészáros Imre, a Gój Motorosok vezetője már beszédesebb volt. Elmondta a lapnak, hogy még tavaly, egy közös tévéműsoros szereplés után a stúdióban beszédbe elegyedett az MSZP EP-képviselője, és a motorosok vezetője, és fogadásig jutott a dolog. Abban fogadtak, hogy ha a baloldal nyeri a választásokat, akkor meghívják Szanyit és kampánystábját egy vacsorára, de ha viszont kétharmaddal nyer a Fidesz, akkor Szanyi fizeti az útjukat Brüsszelbe, fizetve benzinköltséget, kaját, szállást.

photo_camera (via Gój Motorosok Facebook-oldal)

Szanyi úriembernek bizonyult, de végül arra kérte a motorosokat, hogy menjenek inkább repülővel. Mészáros szerint azért, mert így az egész utat Szanyi el tudta számolni, mint EP-képviselő.

A motorosvezető beszámolója szerint az egész út elég kötöttnek tűnt, vacsorára például fix menüt kaptak, és nem választhattak az étlapról. Fel is húzták magukat, ezért vacsora közben 600 eurót kértek a politikustól, hogy hadd érezzék jól magukat a városban. Szanyi ebbe nem ment bele.

Mészáros elmondása szerint a szocialista politikus fel is háborodott, és azt mondta, hogy

„kisujjamat nyújtom, a karom kell, hát a sörre is meghívtalak benneteket".

Mészáros szerint mivel Szanyi nem járt el korrekten velük szemben, ezért bár megkérte őket a politikus, hogy a sajtónak ne beszéljenek az útról, mégis megírta a sztorit a Facebook-oldalukra. További szürreális képek az útról ott találhatóak. Ugyanitt összefoglaló is olvasható az útról, ilyen részletekkel:

Európa fővárosa koszos és mocskos, helyenként pedig bűzös!

Köszönhető ez annak szerintem, hogy Brüsszelben tombol
a multi-kultúra. Sok ház ablakában ott lobog a színes ratyi zászló,
csikkek eldobálva, zsákos szemetek az utcán és mint megtudtam Brüsszelben alig 15-20% a született belga!!! A metrón amin utaztunk 5 megállót a mi szerelvényünkben szinte mi voltunk csak európaiak!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.