Tizenöt szint, ahová az emberek képesek voltak lealjasodni egy iPhone miatt

technika
2014 október 01., 11:29

Az iPhone legújabb modelljének a megjelenését kísérő hisztéria mindig olyan, mintha a fogyasztói társadalom paródiája volna.

Gif: Business Insider
photo_camera Gif: Business Insider

A Huffington Post szedte össze a tizenöt legdurvább esetet, amikor egy új telefon utáni vágy nyilvánvalóan túl messzire ment el. Több hírt olvasva olyan, mintha csak egy vicc lenne az egész, de közben sajnos mindig ott lapul a link mögött a forrás, ahonnan a sztori származik.

  • Egy pár eladta három újszülött gyermekét

A kínai házaspár ellen gyermekkereskedelem miatt emeltek vádat. Az éveken át folytatott bizniszre azért volt szükséguk, hogy új iPhone-okat és menő cipőket vehessenek maguknak.

  • Egy tini eladta a veséjét

Megint Kína, ahol az új telefonok jelentette presztízsjelleg nagyobb a világátlagnál. 2011-ben egy fiatal srác eladta egy szervét, hogy a befolyó pénzből iPhone-t és iPad-et vásárolhasson. Később öt ember ellen emeltek vádat, köztük a sebész ellen, aki kivette a vesét.

  • A másik tinédzser, aki a csatornába ragadt

Ez Angliában történt, ahol egy fiatal lány mászott le egy lefolyóba, hogy kiszedje beesett telefonját. Beragadt, tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. Képek és sztori itt.

  • A férfi, aki bérbe akarta adni barátnőjét

Persze, hogy Kínában fényképzeték le a férfit, aki egy sanghaji egyetem környékén hirdette reklámtáblával a kezében, hogy randira lehet vinni pénzért a barátnőjét, hogy így vehessen magának telefont. Számlájára kell írni, hogy ki volt kötve, csak plátói találkozó, semmi többről nem lehet szó.

  • Hozományként kötelező telefon

Egy szaúdi férfi találta ki, hogy ragaszkodik egy iPhone 6-hoz, cserébe azért, hogy férjhez engedje a saját húgát.

  • A férfi, aki hajléktalanokat állított sorba, majd nem fizetett nekik

A kaliforniai férfi még az 5S modell megjelenésekor szállított kisbusszal hajléktalan embereket Apple bolt elé, hogy a náluk lévő kuponok segítségével telefont vásárolhassanak neki. Viszont több voucher nem működött, emiatt káosz tört ki, a férfit pedig a rendőrök vitték el onnan. A hajléktalan sorban állókat pedig végül nem fizette ki senki.

  • Sokan adnának érte szexet

Nem ritkák az amerikai apróhirdetés-oldalon, a Craiglisten az olyan hirdetések, melyek szerint emberek szexet adnának iPhone 6-osért.

  • Egy 15 éves lány kiesett egy autóból és meghalt

Ez egy elég szomorú eset. A kaliforniai lánytól az utcán lopták el a telefonját, a tettes autóval távozott volna. A lány utánarohant, felugrott az autója hátuljára, a tolvaj pedig gyorsítás után hirtelen fékezett, hogy a lány leessen. Le is esett, és a helyszínen meghalt.

  • Aki 2000 dolláros táskával fizetett, hogy jobb helyen állhasson sorba

Az 5S modellre álló nő pedig eleve az ötödik volt a sorban az Apple üzlete előtt, de ez nem volt elég, inkább átadta a harmadik helyért cserébe a Louis Vuitton táskáját, miután elterjedt, hogy csak korlátozott számban lesznek új telefonok az üzletbewn.

  • Külön rablóbanda jött létre csak iPhone-ok elrablására

A New York-i rendőrök által elfogott banda legalább negyven lopást hajtott végre, csak azért hogy Apple telefonokat raboljon. Amúgy csak 2013-ban csak az Egyesült Államokban több mint hárommillió ember lett áldozata okostelefonlopásnak.

  • Egy tinédzserlány állítólag szüzességét ajánlotta egy telefonért

Még az iPhone 4-es idején, Kínában írta ki ezt állítólag egy közösségi oldalra. A sztorit akkor felkapta a sajtó, de sosem lett megerősítve, remélni lehet csak, hogy buta vicc volt.

  • Rendszeresek a verekedések az Apple boltjai előtt

Ehhez nincs nagyot mit hozzátenni, minden évben fordulnak elő hasonló esetek:

link Forrás
  • Egy rendőrkapitány tíz rendőrtállított rá fia eltűnt telefonjára

A kaliforniai rendőrfőnököt, Michael Meehant még 2012-ben érte sok kritika, amiért túlórában dolgoztatta tíz beosztottját, hogy találják meg fia eltűnt iPhone-ját. Nem lett meg amúgy.

  • A férfi, aki egy kisbabától lopott

2012-ben vette fel a biztonsági kamera, hogy egy férfi egyszerűen elragadott egy iPhone-t egy húsz hónapos gyerektől, akinek az anyja engedte, hogy azon nézze a Barney, a dinoszaurusz című mesét.

  • Emberek, akik 22 napot képesek sorban állni egy TELEFONÉRT

Minden iPhone-bemutató előtt megjelennek azok az arcok, akik közül kik némi haszon reményében, kik pedig önön lelkesedéstől hajtva sátrat vernek a nagyobb Apple boltok előtt. Idén a New York-i bolt előtt már 22 nappal a start előtt megjelentek a sátras sorban állók, egy japán férfi hét hónappal korábban próbálkozott a sorbaállással, csak őt még elhajtották.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.