18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

A női orgazmus nyomában

SZEX
2014 október 09., 19:04

A hét szenzációs bejelentése szerint nemcsak G-pont nem létezik, de hüvelyi orgazmus sem. Egy olasz kutató páros megmondja a tutit: a női orgazmushoz csakis a csikló ingerlésével lehet eljutni.

Tanulmányukkal meglehetősen heves vitákat váltottak ki. Pedig nem biztos, hogy azt mondják, amin mindenki fel van háborodva. El akarják venni tőlünk a hüvelyi orgazmust?! Dehogyis. Csak meg akarják magyarázni.

A női orgazmus azóta izgatja az emberek fantáziáját (is), mióta szélesebb körben is kiderült, a nők mégiscsak szeretik a jó szexet, és örömüket lelik benne.

A csikló vajon mi?

Érdekes módon annak ellenére, hogy a női gyönyör iránt elég sokan érdeklődtek intenzíven, és magát a csiklót tudományos berkekben már az 1800-as években is vizsgálták, a szerv igazán részletes modernkori vizsgálatát csak a közelmúltban, 1998-ban végezték el.

A női csikló nem csak egy kis gomb a nőkön, hanem egy viszonylag nagy kiterjedésű, összetett, erekcióra képes, péniszhez hasonlóan barlangos testből álló szerv.

Maga a csikló két barlangos testből (amik merev állapotban körbefonják a hüvelyt), két szárból (olyan merevedésre képes testek, melyek a csiklótestből ágaznak szét), a bulbus vestibuli-ból (a hüvelybement mellől eredő, barlangos testben végződő izmok), és a csikló makkjából (ami a látható része) áll.

A csikló látható végében mintegy nyolcezer ideg ingerelhető a megfelelő stimulálással, de a tudósok szerint a klitorisz többi része sem hasztalan. A két olasz kutató, Vincenzo és Giulia Puppo – a sajtóban sok helyen megjelent felszínes tálalás ellenére - szerintünk épp erről győzködik az embereket. A Szex anatómiája címmel megjelent tanulmányukban azt állítják, a női élvezetért kizárólag a csikló ingerlése felel, de nem ám csak a kívülről látható része. Ők úgy gondolják, hogy a nem látható rész, afféle "beépített" pénisz, és ennek ingerlése vezethet orgazmushoz.

Amit mondanak, az első blikkre elég meredek. Leginkább azért, mert a tudományos szenzációt sokhelyütt úgy értelmezték az újságírók, hogy Puppoék szerint hiába hitted azt eddig, hogy vaginális az orgazmusod, ez nem igaz, csak egy hazug ribi vagy.

De a kutatók nem ezt állítják.

Nők milliói élik át nap mint nap, hogy bizony az orgazmusnak több fajtája van. Még a külső csikló különböző módszerű ingerlésével is más-más élményt lehet tapasztalni, és a hüvelyiként ismert csúcsok bizony valóban teljesen másmilyenek, mint amik a csikló kényeztetésével jönnek.

Van hüvelyi orgazmus, vagy nincs?

A klitorisz mélyebben fekvő részeinek érzékenysége hitette el veled, hogy az orgazmus a hüvelyfal ingerlése miatt következett be, és nem másért. Oké, miért is ne? Ettől még tény marad, hogy akár a hüvely (ahogy eddig tudtuk), akár a hüvelyen keresztül ingerelt belső csikló kényeztetése által jut egy nő a csúcsra, az érzés más lesz, mint a (külső) csiklót ingerelve elért orgazmus.

Tény, hiszen Amerikában MRI-felvételek alapján meghatározták a hüvely/méhnyak, a csikló és a női mellbimbó izgatásával aktivált agyterületeket is, és bizony a felvételeken a különböző területek stimulálásától más-más agyterületek világítottak, mint a karácsonyfaizzó. Az is bizonyított tehát, hogy a női orgazmusok eltérőek lehetnek.

Ha a női gyönyör egyféle lenne, szükségszerűen csak egy terület aktivizálódott volna, és mindig ugyanott. Mivel a felvételeken nem ez történt, nyilvánvaló, hogy nem egyetlen lokalizálható orgazmusközpont létezik.

Ebből is látszik, hogy a női orgazmus sokkal összetettebb, mint a férfiaké. A csikló (vagy hívhatjuk innentől kezdve akár külső csiklónak is) ingerlése után az aktivizálódó agyi terület az MRI-vizsgálatok alapján ugyanott helyezkedik el, mint a férfiaknál a péniszből érkező ingerületeket feldolgozó agyterület.

A kutatók nőknél három, a szexuális ingerlésre reagáló agyterületet is lokalizáltak. A nők a csikló, a hüvely, és a mell(bimbó) is kényeztetésével is a csúcsra juthatnak. Kinek-kinek egyéni érzékenysége szerint ezek egyike, vagy mindegyike "működik" tehát.

A G-pontot is keresheted tovább, az sem feltétlenül egy millió dolláros átverés.

Ha elfogadjuk, hogy a csikló különböző (külső, belső) részeit stimulálva más és más orgazmust tapasztalhat egy nő, akkor helyben vagyunk. Hívhatjuk hüvelyinek, vagy belső csikló orgazmusnak, hívhatjuk G-pontnak, vagy akár belső csikló extrának, igazából teljesen mindegy. Bárhogy is nevezzük, ugyanarról van szó.

Többféle női orgazmus létezik. Hogy melyik szervnek köszönhetjük…Hát nem tök mindegy? A hüvelyi orgazmus létezése nem kérdőjeleződött meg, csak pontosításra került. Ez igazából klassz.

Az olasz kutatók eredményei még egy nagyon fontos dologra hívják fel a figyelmet: végre befejeződhet a régi és totálisan értelmetlen megfelelési verseny, hogy melyik a jobb vagy értékesebb orgazmus.

Statisztikák szerint a hüvelyi orgazmust csak a nők 20-25 százalékának "sikerül" elérnie. Könnyen lehet, hogy pusztán anatómiai, genetikai véletlenen múlik az, hogy kinek, hogy helyezkedik el, mennyire ingerelhető belső csiklója, vagyis az, hogy átéli-e a hüvelyi orgazmust is. Ezt támasztja alá az a Journal of Sexual Medicine-ben publikált MRI vizsgálatokkal végzett kutatás is, amelyben azt írják le, hogy az orgazmust nehezen, vagy egyáltalán nem elérő nők csiklója kisebb méretű és távolabb helyezkedik el a hüvelytől, mint azoké, akik könnyen a csúcsra jutottak a vizsgálat során.

Tiszta sor: a különbség nem lelki, hanem anatómiai. Akik átéli a hüvelyi gyönyört, az új eredmények szerint (ezen nem lepődtünk meg) nem jobbak, nem felnőttebbek (bocs, Freud), egyszerűen csak szerencsésebbek, mint azok, akiknek testi adottságaik inkább a külső csikló ingerlésével elért orgazmust élik át.

Várjuk tehát a további kutatásokat arról, hogy pontosan hogyan működik a női orgazmus, bár átélni minden magyarázat nélkül vitathatatlanul jó. Bármelyik fajtát.

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.