Még a fogdában várják sorsuk a vasárnapi tüntetés miatt őrizetbe vettek

politika
2014 október 27., 10:25
comments 270

Egyelőre hivatalosan csak annyit tudunk, hogy valamennyiüket csoportos garázdasággal vádolják. Valamennyiüket kihallgatták már, úgyhogy elméletileg legalább velük közölnie kellett már a rendőrségnek, hogy pontosan mely cselekményük alapján gyanúsítják őket csoportos garázdasággal, de a Gyorskocsi utca folyosóján várakozó jogi képviselőik még nem látták a kihallgatási jegyzőkönyveket, így részleteket ők sem tudtak mondani.

Értesüléseink szerint a rendőrségi közleményben R. Milán 26 éves soproni lakosként azonosított gyanúsított Rózsa Milán, az Együtt-PM egykori* aktivistája, aki korábban már a köztársasági elnöki hivatal erkélyére is felmászott, illetve három kerítésen átugorva az orosz nagykövetség területére is bejutott.

Fazekas Tamás, az egyik őrizetbe vett jogi képviselője - hogy melyiküké, azt védence inkognitója érdekében nem árulta el - azt mondta, hogy szerinte egy ilyen, személyi sérülés nélküli bűncselekmény esetén mindenképpen túlzó lenne védence előzetes letartóztatása. De mert egyelőre őt még nem tájékoztatták a vádról, többet nem tudott mondani.

*UPDATE 15:00: Rózsa Milán a nyáron kilépett az Együtt-PM-ből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.