120 szobás szállodája lesz Giró-Szász Andrásnak

politika
2014 november 25., 06:43
comments 313

Nem csak a 840 millió forintos nettó vagyona miatt érdekes Giró-Szász András politológus-üzletember most közzétett vagyonnyilatkozata, hanem azért is, mert kiderült, belvárosi hoteltulajdonos lesz.

Bár tanácsadó cégén, a Strategopolison párszáz millióért túladott, a Safe Port Projekt Kft.-ben megtartotta 20 százalékos üzletrészét Giró-Szász András. A négy hónapja alapított cég tudja, mibe kell fektetni: egyből társtulajdonos lett a Dorotya 8 Hotel Kft.-ben.

Abban a cégben, ami a nevében is szereplő címen 120 szobás szállodát épít a belvárosban egy olyan ingatlanban, amit 2010-ben értékesített nyomott áron a belvárosi önkormányzat, aminek akkor még Rogán Antal volt a polgármestere.

2010-ben a vevő egy lenyomozhatatlan hátterű luxemburgi cég volt, aminek a tulajdonosi hátterét az eladó önkormányzat nem hozta nyilvánosságra. Idővel kiderült, hogy Serfőző Péter irányítja a céget.

Serfőző Giró-Száz András sógora.

Az Indexnek megerősítette Giró-Szász, hogy tíz százalékos tulajdonos lesz a Dorottya 8 Hotelben.

(Via Index, Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.