Nem volnának megerőszakolva a nők, ha nem kacérkodnának annyit

politika
2014 november 25., 07:53
comments 523

A múlt heti, nagysikerű videó után ezúttal írásban osztogatott jótanácsokat a rendőrség a nőknek arról, hogy hogyan kerülhetik el a nemi erőszakot. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság írásműve szerint

Vas megyére nem jellemzőek a nőket érintő utcai zaklatások, erőszakos bűncselekmények, azonban nem árt az óvatosság.

Például

  • célszerű elkerülni a veszélyes helyzeteket;
  • időben fel kell ismerni az erőszakra irányuló szándékot;

És hogy mik a veszélyes helyzetek, amiket célszerű elkerülni? Nézzük, mit ír a rendőrség:

„a fiatal lányok kacérkodása gyakran válthat ki erőszakot”.

Lányok, asszonyok, fogadják meg a jótanácsot:

„Fontos, hogy csak akkor közvetítsünk ismerkedési szándékot, ha valóban kapcsolatba kívánunk lépni a másik féllel, mivel a visszautasítás dühöt kelthet a hozzánk közeledőben”.

Szóval semmi kedvesség, mert a végén meg lesznek erőszakolva! Mindezt a Nők elleni erőszak elleni küzdelem világnapjának apropóján írta a rendőrség. (Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. H/t LuliFákörz. Címlapkép: Eddie van 3000 / Flickr CC BY-SA 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.