0,19 gramm növényi ágvégződés miatt támadta be a Hír Tv Várady Zsoltot

2014 november 27., csütörtök 21:24
577

Az iWiW egykori alapítója volt a közelmúlt tüntetéseinek egyik fontos szereplője. Csütörtök este pedig látványos támadás indult ellene: a Hír Tv oldalán és a Magyar Nemzet honlapján is kiemelt helyen futtatott hírből nagyon kevés konkrétumot lehet megtudni, sem az évszám, sem a konkrét vád nem derül ki, mindössze annyi, hogy kábítószeres ügyben folyt eljárás Várady ellen. Részleteket a csatorna majd egy péntek este sugárzott műsorban ígér.

Viszont csütörtök este Várady Zsolt közleményt adott ki, amiből jóval több részlet kiderült:

"A mai napon, egy ismeretlen számról kaptam egy hívást a HirTV munkatársától. Rákérdezett egy 2003-ban történt esetre, amikoris 0.19 gramm nettó tömegű növényi ágvégződéseket találtak nálam a Margitszigeten egy nyári estén, amelynek a becsülhető hatóanyag-tartalma (kannabinoid vegyületek-delta 9THC) 0,02 - 11,61 milligramm volt. Ez a Btk. 23. paragrafusa alapján, a csekély mennyiség felső határának (1,0 gramm) az ötvenmilliomod - nyolcvanhatezer százharmincketted része.

Hogy elkerüljek mindenféle találgatást, teljesen transzparensen nyilvánosságra hozom a teljes dokumentációt, amit a rendőrségtől és az ügyészségtől kaptam.

Jogászokkal konzultálok, ezen kívül megfontolom, hogy vizsgálatot kezdeményezek a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságnál, mert ezen információ kiszivárogtatása újságíróhoz, különleges személyes adat jogszerűtlen kiszivárogtatását jelenti.

A közleményhez csatolva pedig valóban megkaptuk a 2003-as eset dokumentációit, többek között egy végzést 2005-ből, ami a 0,19 grammnyi zöld színű ágvégződés elkobzásáról szól. A papírokból az is kiderül, hogy Várady 2004-ben az akkori törvényi szabályoknak megfelelően elterelésen vett részt. Az összes irat elérhető Várady Facebook-oldalán.

varady_vegzes

varady_vegzes2

 

Címlapi kép: Mohai Balázs/MTI

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt