Indoklás nélkül rúgták ki az MNB kutatási vezetőjét

gazdaság
2014 november 28., 09:52

Kónya Istvánt, a Magyar Nemzeti Bank kutatási főosztályának kinevezett vezetőjét még október közepén rúgták ki, indoklás nélkül – írja a hvg.hu. Bár hivatalosan közös megegyezéssel szakították meg a munkaviszonyt. CV-je és publikációs listája még fent van az MNB honlapján.

A hvg.hu forrásai szerint talán az volt az oka a kirúgásnak, hogy a tananyag, amit a Pallasz Athéné Domus Scientiae alapítvány PHD-programja számára összeállított, nem volt elég unortodox. Vagy pedig azért, mert olyan konferenciát szervezett, amire meghívta Király Júliát, a jegybank korábbi alelnökét, akit a Matolcsy-féle vezetés nem kívánatos személynek tart.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.