A Blikk szerint gyanúsan olcsón adott el egy üzlethelyiséget Rogán önkormányzata Portik Tamás élettársának

2014 november 29., szombat 6:21
85

A napilap értesülései szerint Belváros-Lipótváros önkormányzata a 212 négyzetméteres, Károly-körúti üzletet 54,2 millióért, vagyis négyzetméterenként 247 ezer forintért adta el 2011-ben Pápa Marianne-nak, Portik Tamás élettársának. Portik Tamást Prisztás József vállalkozó 1996-os meggyilkolása miatt felbujtóként első fokon 11 év fegyházbüntetésre ítélték. A lapnak nyilatkozó ingatlanpiaci szakértő szerint azonban azon a környéken

az ilyen üzletek reális ára valahol 600 ezer forint lehet négyzetméterenként, tehát az ingatlan 127 millióba is kerülhetett volna.

2011 tavaszán kilakoltatták az addigi bérlő Képcsarnokot, akik Mednyánszky Teremként egy galériát üzemeltettek, mert nem voltak hajlandóak az önkormányzat által megemelt bérleti díjat kifizetni. A Class Immo Kft. tavasszal szerzett bérleti jogot, majd novemberben élt is elővásárlási jogával.

"Visszautasítjuk azt a vádat, hogy az önkormányzat nyomott piaci áron értékesítette az ingatlant. Belváros-Lipótváros Önkormányzatának rendelete kimondja, hogy azok a bérlők, akik vételi szándékukat előzőleg bejelentik, a forgalmi érték 70 százalékán vásárolhatják meg"

nyilatkozta a Blikknek Zalka Szilvia kerületi sajtóreferens. Rogán Antal akkori polgármester is megszólalt, neki is feltűnt az aránytalanság, ezért vizsgálatot is kezdeményezett:

"Az ingatlan ügyében 2012 végén vizsgálatot folytattam le. Törvénytelenségre ugyan nem derült fény, de bizalomvesztés miatt kezdeményeztem a jegyző felmentését."

Arra nem derült fény, hogy mi történt a jegyzővel, vagy hogy hogyan fordulhatott elő, hogy a polgármester tudta nélkül elpasszolt egy értékes ingatlant az önkormányzat.

UPDATE: írt az önkormányzat, de levelükben semmi újdonság nem volt, és a facebookon reagált a cikkre Juhász Péter kerületi ellenzéki politikus is.

Juhász szerint a szokásos, sok éves eljárás ebben az esetben valamiért pár hónap alatt lefolyt, és hogy Rogán Antal érvelése a jegyző felmentéséről visszás, hisz

"Sélley Zoltán lett az új jegyző, aki ekkor még a vagyonkezelő vezérigazgatója volt, tehát ennek az ingatlannak az eladását is előkészítette és jóváhagyta."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt