Nem részeg lövöldözés, hanem hajnali elbóbiskolás miatt ítélték 30 nap fogdára Áder Jánost

Vágvölgyi B. András esztéta írta ki a #kedveshírtévé sorozatban, hogy még a Néphadseregben elzárásra ítélték. De, tette hozzá, nem ő volt az egyetlen, fogdatársa a jelenlegi köztársasági elnök volt, aki Vágvölgyi állítása szerint "részeg lövöldözés" miatt 30 napos elzárást kapott. Vágvölgyi facebookos bejegyzését átvette az Index, Áder János pedig a köztársasági elnöki honlapon cáfol.

Mint írja, kétszer volt fogdában katonai szolgálata miatt, 1978-ban. Viszont egyszer sem részeg lövöldözés miatt. Hanem mert egyszer, amikor ügyeletes volt, hideg reggelen nem küldte ki a többieket rövid ujjúban reggeli tornára, ezért hét napnyi fogdát kapott.

Egyszer pedig az argentin vébé idején, amit éjjel titokban néztek, viszont az egyik meccs után a hajnali őrszolgálaton Áder elaludt. Ezért kapott 30 napot.

Ez a valódi történet. Se őrhelyelhagyás, se ittas lövöldözés, se börtön. Vágvölgyi B. András és az Index - a valóságot durván meghamisító állításaikért - jogi elégtétellel tartoznak.

- írja a Vietnamból hétfőn hazaérkező Áder János.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.