Az államtitkár úr megkérte a dékánt, hogy ha lehet, többet ne legyenek aktuálpolitikai példák a ZH-kban

2014 december 2., kedd 14:00

Pár napja a BME Számítástudományi és Információelméleti Tanszék zárthelyi dolgozatában kellett a hallgatóknak egy áfacsalásokkal és egy fecnivel összefüggő példát megoldaniuk. Ezt:

Forrás: BMEME

Korábban szintén a Műegyetemen fordult elő olyan példa, amiben a bujkáló Vida Ildikót kellett megtalálniuk a diákoknak egy dolgozat feladatként. Na ezeknek a felforgató, rendszerellenes jelenségeknek most vége.

A SZIT-en kiküldött körlevél tanúsága szerint legalábbis, ami így fogalmaz:

Kedves Kollégák!

A legutóbbi SZA ZH példák kapcsán a felsőoktatási államtitkár megkereste a rektort és a dékánt. Dékán úr ezután azt a kérést tolmácsolta a tanszékvezetők felé, hogy a jövőben ne legyenek aktuálpolitikai kérdésekkel kapcsolatos ZH példák.

Update: Közben levelet kaptunk az EMMI sajtóosztályától, ami szerint valójában csak az történt, hogy:

Palkovics László államtitkár úr egy magánbeszélgetésen megkérdezte a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánját, hogy mi a véleménye az újabb NAV-os példáról, ami a sajtóban megjelent, mivel tudomása szerint az előző ügyben belső vizsgálat indult a BME-n. Természetesen szó sincs arról, hogy az államtitkárság vagy a minisztérium bele akarna szólni abba, hogy mi legyen a ZH példákban, csak mint fenntartó érdeklődött a sajtóhír kapcsán.