Elvették a Széchenyi Bank engedélyét

gazdaság
2014 december 05., 16:56

Visszavonta a Magyar Nemzeti Bank a Széchenyi Bank működési engedélyét. A jegybank szerint a bank működése fenntarthatatlanná vált, ezért megkezdik a végelszámolását az intézetnek. A jegybank szerint a tőkehelyzet, a problémás hitelportfólió olyan súlyos kockázatokat mutatott, hogy a Széchenyi Bankot muszáj megszüntetni. Az MNB szerint olyan nagy mértékű ráfordításokra lenne szükség a normális működés fenntartásához, hogy az ésszerű időn belül nem térül volna meg.

A jegybank 30 millióig engedi kifizetni a betéteket, amit az Országos Betétbiztosítási Alapból finanszíroznak majd. A bank összesen 1600 betétessek rendelkezik, ami 1,4 ezreléknyi piaci részesedés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.