300 millió forint közpénz ment el az V. kerületi projektcégre, most megszüntetik

Budapest
2014 december 06., 06:47
comments 61

A Váci Utca Bevásárlónegyed Kft.-nek az lett volna a dolga, hogy felvirágoztassa a Váci utcát, és olyan legyen, mint az Oxford Street vagy a Mariahilfer Straße. A tervet másfél éve mutatták be, akkor térburkolatot, informatikai rendszert és wifit ígértek. Erre most megszűnik a cég, mert a határozat szerint a „feladatát mostanra betöltötte”.

Hogy mit ért el a cég? Lett egy logó, ami az üzletek bejárata elé került, megjelent negyedévente az ígért Váci utca című reklámmagazin (az elején Rogán Antal fotójával és köszöntőjével), karácsonykor járt egy kisvonat, és volt pár divatbemutató. Ja és lett egy ilyen honlap.

Az Átlátszó itt írt a projektcég furcsa beszerzéseiről. A Város Szíve blog szerint a projektnek az tett be végleg, hogy Puskás András, a kezdeményező alpolgármester, egyben Rogán Pasa-parkbeli szomszédja, a saját és a felesége ingatlanvásárlásainak kiderülése után félreállt. (Város Szíve)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.