Ferenc pápa: Az állatok is a mennyországba kerülnek

Újabb megnyugtató állásfoglalást tett közzé Ferenc pápa a túlvilággal kapcsolatban, mégha ezt az "ígéretet" annyira sem lehet komolyan venni, mint Matolcsy György GDP-növekedésről szóló jóslatait.

Ferenc pápa az olasz Repubblica szerint kijelentette, mivel minden Isten szelleméből és szívéből lett, ezért Isten minden teremténye, így az állatok is feljuthatnak a mennyországba.

(A mennyországban minden ingyen van, minden és mindenki jó, és valószínűleg nem is olyan unalmas, mint amilyennek első olvasatra hangzik.)

Ferenc pápa eddig is érezte, mi kell a világnak, ha hangulatjavító mondatokban szűkölködik éppen, de ez különösen fontos mozzanat tőle.

Én speciel két dolog miatt utáltam az egyházat, amikor hittanra jártam, és az egyik az volt, hogy kiderült, a kutyánk  nem jöhet a mennyországba velünk együtt.

Persze az, hogy az állatok is a mennyországba kerülnek felvet, számos kérdést, amit a hír hallatán a szerkesztőség azonnal fel is tett:

  • Akkor pokolra is kerülhetnek az állatok?
  • Ha egy szúnyogot lecsapok, én a pokolra, ő a mennybe kerül? Ha, hagyom szívni, ezzel pokolra juttatom, én viszont üdvözülök?
  • Nem lesz a nyócker a mennyország? Léphetünk-e kutyaszarba ott is?
  • A kullancsok nem fognak minket a mennyországban bántani?
  • Az a kutya, amelyik széttépett egy gyereket, hova kerül? 

Érdekes egyébként, hogy Ferenc pápa elődje, XVI. Benedek - bár nagy macskabarát volt - ennek ellenkezőjét állította, míg II. János Pál barátságosabb volt az állatokkal. Ferenc pápa gondolkodása azért sem meglepő, mert patrónusa, Assissi Szent Ferenc is nagy barátja volt Isten állatkerjének. (TheDoDo)