Orbán hidegvérről beszélt a takarékszövetkezetes embereknek

(kormany.hu)

A takarékszövetkezetek évzáró buliján beszélt Orbán Viktor. A szektor kényszerállamosítását, majd új magánkezekbe játszását levezénylő emberek előtt a miniszterelnök arról beszélt, hogy ugyan sok a feszültség a világban és Európában, de eltökéltnek kell lenni.

"A legfontosabb egy ilyen pillanatban az, hogy akik tudják, mit akarnak, megőrizzék a hidegvérüket és végrehajtsák a terveiket"

- mondta az MTI tudósítása szerint, amihez gyorsan hozzáfűzte, hogy

"Magyarország kormányában vannak még jó néhányan, akik tudják, hogy mit akarnak, és képesek is arra, hogy végrehajtsák a terveiket."

és

"A TakarékBank és a takarékszövetkezeti rendszer emberei, akik végigharcolták az elmúlt másfél-két év átalakítását, kétségkívül tudják, hogy mit akarnak, és azt végre is tudják hajtani."

(kormany.hu)

A miniszterelnök elmondta, "a kormány is érdekelt a sikereikben, azért is, mert egy olyan csoport részei, amelyben állami szervezetek és vállalatok is részt vesznek (mint például a Magyar Fejlesztési Bank vagy a Magyar Posta)".

De utalt arra is, hogy azoknál, akik hajlandóak voltak együttműködni a kormány felülről kierőszakolt terveivel, fontosnak tartja, hogy "minden tekintetben jól járjanak", sőt, ez kifizetődő is. Akik nem működtek együtt,

"az egy másik tészta."

Orbán ismét kifejtette sokat hallott gondolatait a nemzeti bankrendszerről, és arról, hogy az ország nem szuverén, ha nincs saját pénzügyi rendszere.

(kormany.hu)

Üzent még egyet a takarékosoknak: "ne feledjék, hogy ők

a vidék, az egyszerű, vidéki emberek bankja."

Érdekes, a hetekben bedőlt, magyar és kormányközeli Széchenyi Banknak pontosan ugyanez volt az önmeghatározása.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.