Ették is, meg szidták is a Rohadt Kritikusok a karácsonyi slágernek szánt Swinget

Tbg
a hetedik művészet
2014 december 14., 07:12
comments 60
  • Ez itt a Rohadt kritikusok, a 444 fikaösszegző sorozata, a legigazságosabb filmkritika az országban.
  • Ezúttal a karácsony egyik nagy durranásának szánt Swing c. zenés vígjátékról gyűjtöttük össze a kritikákat, és átlagoltuk az értékeléseket.
  • Nagyon megosztottak voltak ezúttal a rohadt filmkritikusok: van, aki elolvadt Fazekas Csaba filmjétől, van, aki éppen ellenkezőleg.
  • Highlights: Kulka remek transzvesztitának. Még mindig Törőcsik Mari az ISTEN, van egy nagyon nagy jelenete. Túl sok a hollywoodi klisé. Leesik a vászonról a zenés betétek playbackhangzása. Szépek a ruhák.
  • A sorozat korábbi darabjai.

filmkritikus-animacio-6-5

Swing 6,5/10

Színes magyar romantikus vígjáték, 2014, 114 perc. 
(Stáblista, Facebook-oldal)

Sztori: Találkozik egymással három énekesnő: a félénk, az elhagyott öreglány és az elvált, öntudatos feleség. Karrierjük és életük is éppen rottyon van, de a szerencse összehozza őket a valamikor csillogó dívával és egy transzvesztita koreográfussal. Swing Angels néven összehoznak egy zenés-táncos produkciót, és körbeturnézzák a Balatont.  

Origo - Gyárfás Dorka

Ez a film óriási rizikót vállalt, de megkönnyebbülten, sőt, felszabadult örömmel konstatálhattuk a végén: nem bukott bele. Véghez vitte, amit vállalt. (...) Csak a vége, az hiányzik nagyon.

7/10

Népszabadság - Horeczky Krisztina

A kétórásra elnyújtott, bágyadt szerelmi csetlés-botlásokkal érdektelenített fércmű több dolgon siklik ki, de a muzsikán bukik el.

3/10

Index - MDor

Mit lehet írni egy filmről akkor, ha a végtelenül szimpatikus rendező kiáll a sajtóvetítés előtt és elmondja, hogy mennyire izgul, és milyen nehéz volt elengednie ezt a filmet? (...) Az aggodalma ugyanis érthető, mert a film ugyan nem lett rossz, de messze nem olyan klassz, mint amilyen lehetett volna.

6/10

Hír24 - Muchichka László

Nem állítom, hogy ez a valaha volt legzseniálisabb vígjáték, vagy zenés-táncos komédia, de hogy az utóbbi évek magyar szórakoztató filmes kínálatából kiemelkedik, az biztos. Senki se hagyja, hogy a plakát elriassza, a film tényleg jobb lesz, mint egy fingós poénokra építő Förtelmes Főnökök.

8/10

Vox - Hungler Tímea

Nem egészen világos, hogy a bátor kezdés után a Swing rendezője miért választja a könnyebbik, járt utat, és vonultat fel szinte minden klisét a filmjében, amit a hasonszőrű vígjátékokból már betéve ismerünk.

6/10

Pink Puli - Pink Puli

A gondosan megkomponált szórakozóhelyi jeleneteknél óhatatlanul felmerül az emberben, hogy vajon miért nincs egy ilyen melegbár a valóságban is Budapesten.

7/10

Filmtett - Csiger Ádám

A szerző megcsinálta személyes debütjének (állami támogatással készült) újgenerációs blockbuster-változatát, de a Senki szigete bukása és a VAN kasszasikere azt bizonyítja, hogy a közönségfilmes stratégia sem feltétlenül kifizetődő, ha nem párosul tartalommal.

5/10

Mozistar - Nikk

A filmet nemre, korra való tekintet nélkül mindenkinek ajánljuk, hiszen rámutat arra, hogy a nőknek mennyire meg kell küzdenünk az életben maradásukért a különböző kudarcok után. A főszereplők vidámnak látszanak a színpadon, miközben rengeteg minden történik velük. Tanulságos, mindeközben szórakoztató film!

8/10

A gond inkább az, hogy ebben a sztoriban, ezekben a színészekben és ezekben az alkotókban több volt ennél. Ettől még a Swing fontos mozi marad. Végre van ugyanis egy film, amelyik a magyar nőket ünnepli. És nem csak a fiatalokat.

6/10

Filmtekercs - Gyöngyösi Lilla

A Swing mégis igazán szórakoztató közönségfilm lett – már a nyitófőcím eloszlatta a kételyeimet, utána pedig csoda történt a moziban: a megkeseredett kollégákat nevetni hallottam.

8/10

Cinestar - Sanya08

...a néző pedig érzi azt, hogy itt nem egy tesze-tosza, puszta unalomból és olcsó kompromisszumok sorozatából készült produktumot lát, hanem itt tényleg törődtek a hozzávalókkal és gondos odafigyeléssel látott napvilágot a film.

7/10

Filmesblog - kisgyoriz

Szerintem ez egy erősen feminista hatású film lett, aminek igen lesújtó képe van a férfi nemről. A filmben szinte minden hímtaggal ellátott egyén: vagy gyerek, vagy meleg, vagy pénzéhes bunkó, vagy önző megcsaló, esetleg egy tökéletes és kínosan rosszul megírt ’vágy tárgya’.

4/10

Hvg.hu - LA

Minden kötelező elemet tartalmaz, mégsem magyarosan erőltetett, sem nem fájdalmasan gagyi, azaz végre nem a Valami Amerika-SOS Szerelem tengelyen mozog. Egyensúlyban van a külcsín és a belbecs, ez pedig ritkán sikerül a magyar szórakoztatóiparban.

7/10

Cink - Inkei Bence

A váratlan fordulatokat nem igazán tartalmazó cselekményt időről időre megakasztja néhány zenés betét, ezeket néha untam, de aki nagy dózisokban is szereti a szvinget, az biztos hálás lesz értük

6/10

SG - Szekeres Viktor

Kár, hogy kissé megalkuvónak tűnik a végeredmény, kár, hogy nem lett harsányabb, vagy viccesebb, vagy merészebb, kár, hogy csak momentumai vannak, s nem hosszabb fergeteges és/vagy emlékezetes jelenetei. Persze azért így sem rossz, korunk divatos és nem kicsit lejáratott kifejezéséve élve "egynek elmegy", de...

6,5/10

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.