Áder János fia az MTVA-nal dolgozik, a közmédia pedig visszatámadt az erre rákérdező újságra

képzavar
2014 december 16., 15:44
comments 200

A Népszabadság tudta meg, hogy a köztársasági elnök fia a közmédiánál dolgozik. Rákérdeztek, és jött is az elismerés, hogy Áder András október 17-től kiemelt multimédiás újságíró beosztásban segíti az MTVA munkáját.

Ugyanakkor az MTVA sajtóosztálya itt nem állt meg, mert visszakérdeztek, hogy a Népszabadságnál dolgozik-e híres ember rokona.

A közel nyolcvanmilliárd forintnyi közpénzből fenntartott propagandamamut egész pontosan ezeket a kérdéseket tette fel a lapnak:

  • „Engedje meg, hogy mi is feltegyünk kérdéseket Önnek, hogy szerkesztőségünk tisztább képet kapjon munkájukról:
  • Van olyan munkatársa, akinek rokona ismert ember?
  • Szívesen dolgozik vagy dolgozna együtt politikus vagy ismert ember rokonával?
  • Van olyan pozíció Önöknél, amelynek betöltésekor vizsgálják a rokonsági viszonyokat?
  • Igaz az a hír, hogy a Népszabadság jövő év elején megválik néhány munkatársától?
  • Ha igaz, miért történik ez meg?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.