Goodfriend megint azt üzente, hogy ha a magyar kormány akarna, léphetne a korrupciós ügyek kivizsgálásában

POLITIKA
2014 december 17., 14:08
comments 331

Schiffer András LMP-s képviselő levélben feltett kérdésére válaszolt André Goodfriend amerikai ügyvivő. A téma természetesen a kitiltási botrány, és hogy mit tehetnek az ügyben a magyar hatóságok.

Goodfriend válasza, amit Schiffer a Facebook-oldalán osztott:

schiffer

 

A levélnek a leghosszabb bekezdése az érdekes. E szerint a magyar kormány számára elérhető ideje elérhetőek a korrupt cselekmények körülményeiről szóló információk egy jelentős része. Konkrét információkat pedig kikérhet a kormány.

És ha a magyar kormány úgy ítéli meg, hogy a birtokába jutott információk alapján ki kell vizsgálni a bűncselekményt, és ehhez a vízügyhöz kapcsolódó információkra is szüksége van, akkor azt a kölcsönös jogi segítségnyújtási egyezmény alapján kikérhetné.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.