RTL: Habony unokatestvérei is nagyot bizniszeltek Rogán Antal idején

POLITIKA
2014 december 18., 18:59
comments 175

A Károly körút 26. alatti üzlethelyiség egy cégcsoporthoz került, aminek részvényese Habony két unokatestvére is – tudta meg az RTL Híradó.

Az V. kerületet az eladás idején Rogán vezette. Az üzletet ekkor az önkormányzat bérbeadta egy cégnek, ami két hónapon belül kedvezményesen, 54 millióért megvehette.

A cég nem sokkal korábban került részben Habony Árpád unokatestvéreinek érdekeltségébe.

Egy év múlva aztán 102 millióért adtak túl az üzlethelységen. A kerületi ellenzék szerint így 50 milliós kár érte a Belvárost.

Rogán még polgármesterként vizsgálatot indított, de az 2011. áprilisában nem tárt fel törvénytelenséget – ennek ellenére a jegyzőt menesztették. De a képviselőtestület pár hónap múlva úgy döntött, hogy egy másik, a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő üzlethelyiséget is elad, ami 2011. szeptemberben már kedvezményesen került a Habony Árpád unokatestvéreinek érdekeltségében lévő cégcsoporthoz.

Az önkormányzat azt mondta, az eladáskor a Habony Árpád unokatestvéreihez köthető cég egyik társaságban sem szerepelt tulajdonosként, csakhogy az adásvételi szerződések lezárultakor a vásárló cégekben már ők is érdekeltek voltak.

Az önkormányzat szerint semmilyen döntésben nem vehetik figyelembe, hogy ki kinek az unokatestvére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt