Orbán Ráhel férjének a cége kikéri magának a gyanúsítgatást

Orbán Ráhel panaszos Facebook-posztja után - melyben kifejtette, hogy azért telik neki 15 milliós tandíjra, mert keményen dolgoznak - az Átlátszó foglalta össze Tiborcz István vállalkozásának sikerszériáját.

Schiffer András az Átlátszó cikkére hivatkozva elmondta: az Elios Innovatív Zrt., illetve annak jogelődje, amelynek jelenleg Tiborcz István tulajdonosa, összesen 1,2 milliárd forint értékben nyert közbeszerzési pályázatokon úgy, hogy a pályázati dokumentáció elkészítésében részt vett a Sistrade Kft. Ez az a cég, amelynek Hamar Endre a tulajdonosa, akitől Tiborcz István az idén vásárolta vissza az Eliosban meglévő részesedését.

A közvilágítási tenderekben utazó cégnek feltűnően jól megy az utóbbi időben, a 2009-es 8,4 milliós árbevétel 2011-re hárommilliárd fölé kúszott. Az ELIOS Zrt most kiadott egy közleményt.

"Érthetetlen és rosszindulatú az a megközelítés, hogy amennyiben egy cégnek bármiféle köze van a Miniszterelnök bármely rokonához kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát."