A Századvég szerint is nagyot zuhant a Fidesz népszerűsége

politika
2014 december 24., 11:30
comments 85

A teljes népesség 29 százaléka támogatja a Fideszt a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. Ezzel összevethető adatot a cég legutóbb októberben közölt, akkor mérésük szerint a Fidesz a teljes népességben 45 százalékon állt, vagyis

október óta 16 százalékponttal esett a támogatottsága a kormánypártnak. Az több mint 1,2 millió választó.

Novemberi felmérésében a Századvég nem közölt adatokat a teljes népességről, csak az általuk "aktív választónak" elnevezett csoportról, amiben akkor 37 százalékon állt a Fidesz.

A december végi felmérésben "aktív választókról" nincs szó, most a "biztos szavazók" csoportjáról közölték, hogy a 44 százalékuk még mindig a Fideszre szavazna.

De ki nem ezt emelték a kutatásukból, hanem azt a teljesen lényegtelen adatot, hogy a választók kétharmada szerint a Fidesz ki fogja tölteni négyéves ciklusát, ami, tekintettel arra, hogy Magyarországon még sosem volt előrehozott parlamenti választás, nem valami egetrengető. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.