A Századvég szerint is nagyot zuhant a Fidesz népszerűsége

2014 december 24., szerda 11:30
85

A teljes népesség 29 százaléka támogatja a Fideszt a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. Ezzel összevethető adatot a cég legutóbb októberben közölt, akkor mérésük szerint a Fidesz a teljes népességben 45 százalékon állt, vagyis

október óta 16 százalékponttal esett a támogatottsága a kormánypártnak. Az több mint 1,2 millió választó.

Novemberi felmérésében a Századvég nem közölt adatokat a teljes népességről, csak az általuk "aktív választónak" elnevezett csoportról, amiben akkor 37 százalékon állt a Fidesz.

A december végi felmérésben "aktív választókról" nincs szó, most a "biztos szavazók" csoportjáról közölték, hogy a 44 százalékuk még mindig a Fideszre szavazna.

De ki nem ezt emelték a kutatásukból, hanem azt a teljesen lényegtelen adatot, hogy a választók kétharmada szerint a Fidesz ki fogja tölteni négyéves ciklusát, ami, tekintettel arra, hogy Magyarországon még sosem volt előrehozott parlamenti választás, nem valami egetrengető. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt