Az argentin elnök örökbefogadott egy zsidó kisfiút, hogy az ne változzon farkasemberré

A világ más országaiban is zajlik az élet. Cristina Fernández de Kirchner elnök például Argentínában keresztgyermekének fogadott egy kisfiút, kimenekítve ezzel tradicionális balsorsából.

A szertartásról még képeket is posztolt Twitterére. A fiú a hetedik fiúgyermek volt a családban, és egy máig élő argentin hagyomány szerint a család hetedik fiúgyermeke bizony a tizenharmadik születésnapja után farkasemberré változik. Éjszakánként pedig ebben a formában fog kísérteni és gyilkolni. A legenda mögött őslakos hitvilági elemek vannak, melyek aztán a XIX. században összekeveredtek az európai bevándorlók babonáival. Ebből lett ez a hit, hogy a mai napig rosszat jelent, ha valaki hetedik fiúként születik egy családba. A babonát régen annyira komolyan vették, hogy előfordult, hogy a hetedik fiúnak született gyermekeket születésük után meggyilkolták. E kegyetlenségek kiküszöbölésére indult el az a gyakorlat 1907-től, hogy az argentin vezetők jelképesek örökbe fogadták ezeket a gyerekeket.

// ]]>

Az elmúlt ötven évben a ceremóniát kiterjesztették a lányokra is, most pedig, először a történelem folyamán, egy zsidó családra. A Tawil-család maga jelentkezett a kormánynál a kilencvenes években, hogy a gyakorlatot a nem keresztény családokra is terjesszék ki. Amúgy a farkasember-lét megúszása mellett is megéri az elnök rokonának lenni, egy aranymedál és teljes iskolai ösztöndíj is jár mellé.

Dél-Amerikában egyáltalán nem ritkák a hasonló alakváltós legendák, minden tájegységnek megvannak a maga hasonló történetei. (Washington Post)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.