Világuralomra törekszik Áder János

2015 január 6., kedd 10:09
239

A sikert sikerre halmozó magyar diplomácia előtt újabb szép feladat áll: elintézni, hogy Áder János legyen az ENSZ következő főtitkára. Az Index úgy tudja, a magyar elnök új kihívást keres 2017-re, amikor lejár a mandátuma, és jó magasra tekint.

Ban Ki-Mun mostani ENSZ-vezér megbízása 2016 végén jár le, ami szerencsés egybeesés Áder szemszögéből, az meg pláne, hogy állítólag jó esély van arra, hogy a következő főtitkár kelet-európai legyen. Szerb, szlovén, szlovák, horvát és bolgár jelölt is van az esélyesek közt, őket kellene lenyomnia Ádernek és a magyar diplomáciának.

A valódi esélyhez egy jelöltet fel kell építetni és ismertté kell tenni, az Index pedig úgy tudja, hogy ennek érdekében Áder és csapata a klímaváltozás-vonatra igyekeznek felkapaszkodni. Az elnök furcsa január 4-i bejelentése is ennek az offenzívának lehet a része, Áder olyan személyes márkát szeretne építeni magának, amely azt sugallja, hogy nála környezettudatosabb politikai vezetőt legfeljebb amazóniai indián törzseknél lehet találni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt