Ezt a bloggert ezer korbácsütés fogja érni

Tbg
Terrorizmus
2015 január 09., 20:35
comments 360

_74710458_65445629 (1)

Pontosabban már csak 950, ötvenet ugyanis már megkapott, mindezt szótlanul tűrte, írja jogvédők beszámolói alapján a BBC.

Raif Badawit ugyanis 1000 korbácsütésre, tíz év börtönre és egymillió rialos (266 ezer dolláros) pénzbüntetésre ítélte egy bíróság Szaúd-Arábiában, amiért liberális szellemű blogot alapított Liberális Szaúdi Hálózat néven.

A bloggert 2012-ben tartóztatták le, azóta az amerikai diplomácia és jogvédő szervezetek folyamodtak Szaúd-Arábiához kegyelemért, de legalábbis a büntetés enyhítéséért.

Meggyanúsították hitének elhagyásáért, amiért halálbüntetés jár a szigorú, az iszlám Saríán alapuló jogrendet működtető országban, ezt később ejtette a szaúdi igazságszolgáltatás.

A korbácsolást nyilvánosan, Jeddah városában végezték.

Felesége jelenleg Kanadában él, oda menekült, és várja férjét, hátha szabadon engedik. A Daily Beast beszélgetett vele.

Badawi ügyében itt lehet szolidarítani. (BBC/Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.