Mérgező krokodilepével szennyezett sörtől halt meg 69 ember Mozambikban

2015 január 12., hétfő 13:33
44

Legalább ennyi halott van, de lehet még több. A kormányzat a halálesetek miatt háromnapos nemzeti gyászt rendelt el vasárnap késő este.

Paula Bernardo, az érintett északkeleti Tete tartomány egészségügyi illetékese a mozambiki állami rádiónak azt mondta: a térségben további 196 ember került kórházba, és mindegyikük hasmenésre és izomfájdalmakra panaszkodott. Vasárnap a körzet egészségügyi hatóságai még 56 halottról és 49, kórházba utalt betegről számoltak be.

Az érintettek mindegyike egy temetésen fogyasztott a mérgező sörből, ami a hatóságok szerint a gyászszertartás idején szennyeződhetett be mérgező krokodilepével, de a fertőzés pontos forrását egyelőre nem tudták megállapítani.

Carle Mosse, a tartomány egészségügyi vezetője azt mondta: vér- és sörmintákat küldtek a fővárosba (Maputóba), ezeket még vizsgálnak az illetékesek. A hagyományos mozambiki sör, a Pombe kölesből és kukoricalisztből készül, és rendkívül népszerű a dél-afrikai ország lakosainak körében.

A hatóságok ruhákat, élelmiszereket és korporsókat gyűjtenek a gyászoló családoknak. (Guardian, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt