NAV-vizsgálat indult norvég támogatási pénzeket kapó civil szervezetek ellen

2015 január 19., hétfő 15:38
43

Az elmúlt hónapok eseményeiről tartott összegző beszélgetést az Ökotárs Alapítvány. A norvég civil támogatási pénzek sorsáról döntő alapítvány ellen tavaly a Miniszterelnökség megbízásából vizsgálódott a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), de ennek a nyomozásnak az eredményét a mai napig nem kapták meg, csak azok az információk hozzáférhetőek a számukra, amiket a kormány kirakott az internetre. És amiben konkrét tények nem igen fordultak elő.

Sőt, az alapítvány vezetője, Móra Veronika azt is elmondta, hogy igazából azt sem tudják, hogy lezárult-e már ellenük a Kehi vizsgálata, mivel ezzel kapcsolatban sem kommunikál feléjük senki semmit. Szintén nem tudni, hogy hogyan állnak a büntetőfeljelentések. Szeptember 8-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai készenléti rendőrökkel szállták meg az Ökotárs irodáját, és lefoglaltak egy csomó dokumentumot, viszont azóta semmiféle megkeresést nem kaptak a hatóságoktól az üggyel kapcsolatban.

Friss hír viszont, hogy a múlt héten kiderült, a NAV vizsgálatot jelentett be két olyan szervezetnél is, amelyek részesültek norvég civil támogatásból, és melyek szerepeltek a kormány Heti Választól átvett listáján, amin az ellenzéki szervezeteket szedték össze. Azt, hogy a tizenhárom szervezet közül melyik kettőről van szó, Móra nem árulhatta el, mert erre nem kapott az érintettektől felhatalmazást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt