Kivégezték Kendzsi Gotót is az iszlamisták

Kendzsi

Az ISIS közzétett egy "Üzenet a japán kormánynak" című videót, amelyikben egy angol akcentussal beszélő férfi Abe Sindzsó japán miniszterelnököt teszi felelőssé honfitársa haláláért. A felvétel ugyanazokon a weboldalakon jelent meg, ahol korábban James Foley, Steven Sotloff, Alan Henning és David Haines újságírók kivégzése is.

A 47 éves Kendzsi Gotó világszerte elismert haditudósító volt, aki 1996-ban alapította az Independent Press ügynökségét. Egyebek mellett dolgozott Csecsenföldön, Albániában, Koszovóban, Sierra Leone-ben, Libériában, Afganisztánban, Irakban és Szíriában. Három gyermek édesapja volt.

Henry Tricks, az Economist korábbi japán tudosítója személyes hangvételű blogposztban írt barátjáról pár napja, amikor még reménykedett, hogy Kendzsi Gotó talán kiszabadul.

„Ő máshogy mutatja be a háborút. Ahelyett, hogy arra fókuszálna, hogy ki nyer vagy veszít, ő az egyszerű emberek történetét meséli el. Különösen a gyerekekét, akik rá vannak kényszerítve ezekre a szörnyűségekre. Amikor megkérdeztem, hogyan jut el a veszélyes helyekre, ahonnan tudósít, csak annyit mondott, hogy követi, ahogy a helyiek élnek.”

Nem ez volt Kendzsi Gotó egyetlen rizikós helyzete, „Libériában látta, ahogy holttestek százait tolják bele úszómedence méretű tömegsírokba. Irakban egy katona fegyvert szegezett a halántékához.”

A még mindig az ISIS fogságában szenvedő jordániai pilótáról továbbra sincsenek hírek.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.