Ez lett a netadó helyett: elindult az internetes konzultáció

2015 február 3., kedd 14:32
424

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, egyben az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos még januárben azt mondta, hogy január közepén vagy végén elindul az internetről szóló nemzeti konzultáció honlapja.

Végül ma délután indult el az internetkon.hu, aminek egyelőre nem látjuk a gyakorlati hasznát, de az igaz, hogy európai dizájnja van. (Szintén elindult az oldal Facebook-oldala.) A kormány azt írja, hogy az oldal célja:

„hogy teret adjunk a jövő magyar internetéről szóló párbeszédnek, és hívunk is mindenkit a nyilvánosság előtt zajló társalgásra.”

Az oldalon egyelőre konkrét elképzelések nincsenek, viszont március 26-ig lehet beküldeni kérdéseket „fogyasztóvédelem”, „versenyképesség és innováció”, illetve „internet szabadsága és netsemlegesség” témában. Hogy utána mi lesz, az nem világos.

A főoldalon Seszták Miklós fejlesztési miniszter képe fogad azzal a hírrel, hogy „Kína piacvezető távközlési informatikai szoftverfejlesztője, az AsiaInfo Törökbálinton nyitja meg európai támogatóközpontját, a Telenor székházában”.

Januári hírek szerint az internetes konzultációban Deutsch Tamásék együttműködő partnere az MTVA.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt