Simicska: Jöhet a totális médiaháború

gazdaság
2015 február 05., 21:11
comments 451

Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót

- nyilatkozta a Népszavának Simicska Lajos oligarcha, médiatulajdonos, Orbán Viktor egykori kollégiumi szobatársa és jóbarátja.

A többek közt a Hír TV-t, a Magyar Nemzetet, a Metropolt, a Class FM-et és a Heti Választ is befolyási övezetében tudó Simicska azok után szólalt meg, hogy kiderült, a Fidesz támogatja Lázár János al-miniszterelnök javaslatát a reklámadó csökkentéséről.

Az ügyben nyilatozó Rogán Antal szerint Lázár arról tájékoztatta mezőkövesdi dzsemboriján a kormánypárti frakciót, hogy

“az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást kíván indítani a magyar kormány ellen, amennyiben a reklámadóval kapcsolatban nem változtat”.

A döntés, ami a korábban 40 százalékos adóval sújtott RTL-nek jó, a magyar média maradékának, így Simicska érdekeltségeinek is rossz lehet, hiszen ezek egy részének a törvény jelenlegi állapotában egyáltalán nem kellene reklámadót fizetnie. A Népszava számításai szerint Simicska birodalmának ez az 5 százalékos adó megötszörözné a fizetési kötelezettségeit.

Simicska a Népszava szerint konkrétan most azt mondta, hogy

“az ötszázalékos reklámadó kormányzati terve újabb támadás a demokrácia ellen.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.