Tovább folytatódik a Várkert Bazár győzelmi menetelése

A Várkert Bazár talán az az állami beruházás, amit a legtöbbször adtak át ünnepélyesen 2014-ben, és ami ehhez képest csak nem akart elkészülni. Most a kultura.hu-n jelent meg interjú arról, hogy lassan lezárják a teendőket a Bazár körül, amivel a "sajtó méltatlanul bánt".

Szóval többek közt ezeket mondta Gyutai Csaba, a Várgondnokság ügyvezető igazgatója:

kultura.hu: Az eddigi kiállítások mennyire voltak sikeresek? Milyen látogatószámokat produkáltak?

Gyutai Csaba: (...) Eddig nem nagyon voltak meg a lehetőségeink, hogy a népszerűsítésre koncentráljunk, hiszen többek között a Várgondnokság és a Várkert Bazár szervezetének is lefoglalta az energiáját az, hogy lezárjuk a beruházást. Még pénzügyi és műszaki folyamatokat kell menedzselnünk, meg kell felelnünk a beruházás indításakor vállalt pályázati kiírásnak, hogy a fejlesztés száz százalékosan uniós támogatottságú legyen. Sajnos azt látom, hogy nagyon méltatlanul bánt a sajtó az egész fejlesztéssel. (...)

Ezek szerint most, hogy lassan lezárják a gyakorlati teendőket, elindulhat a brandépítés?

Így van. Rengeteg a tervünk, és óriási az érdeklődés a helyszín iránt, a különböző céges és egyéb kulturális rendezvényekre már hónapokra előre nem tudunk helyet biztosítani, végig foglalt a rendezvénytermünk. Ez azt mutatja, hogy a rendezvényszervezők és a látogatók az érdeklődésükkel szavaztak, kitüntetnek bennünket a bizalmukkal.

Hogy akarnak hozzáfogni a brandépítéshez a gyakorlatban?

A Várkert Bazár saját internetes és Facebook oldalát folyamatosan frissítjük, a beruházást megelőző pályázati folyamatban pedig azt is vállaltuk, hogy egy komplex turisztikai csomagot állítunk össze, jelenleg ennek is a lezárási periódusában vagyunk. (...)

Szóval tényleg nem szabad az ilyet elsietni, hamar munka gyorsan kész, Rómát sem egy nap alatt, ilyesmik.

(Az interjút konyvtaros találta.)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.