Simicskó államtitkárnak és szüleinek öt lakása van egy siófoki lakóparkban

POLITIKA
2015 február 25., 12:05
comments 179

Simicskó István sportért felelős államtitkárnak egy, hetven év feletti szüleinek még négy lakása van egy néhány éve épült Siófok aranyparti lakóparkban, írja az átlátszó.hu. Simicskó vagyonnyilatkozataiban évről-évre hibásan megadott méretadatok és vásárlási dátumok voltak az ingatlanok rovatban. Az átlátszó.hu szerint az idén 77 éves id. Simicskó István és felesége 2008-ban vásárolt egy 58 négyzetméteres lakást a vízparti lakóparkban, majd 2009-ben még kettőt, majd 2014-ben id. Simicskó egyedül vett egy 77 négyzetméteres kérót is. Így a lakóparkban összesen öt lakás van a Simicskó család tulajdonában.

Az átlátszó.hu számításai szerint a lakások összértéke közel 140 millió forint lehet. A lap megkérdezte az EMMI sajtóosztályát, hogy miből futotta az ingatlanokra, válaszukban kiemelték, hogy az államtitkár édesapjának cége volt, ami jól prosperált. Csakhogy a nyilvános adatok szerint a Simicsko Biztonságtechnikai Kft., később Dom-Zett Kft. vállalkozásokból még 2009-ben szállt ki Simicskó apja. A cég legnagyobb adózott eredménye pedig 2,9 millió forint volt, amit 2003-ban ért el. A tulajdonosok minimális vagy nulla forintot vettek ki a cégből. Így nem teljesen tiszta, hogy miből futotta az öt lakásra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.