Kösz, EU! Brüsszelben beáldozhatják a net semlegességét

gazdaság
2015 március 03., 16:19
comments 71

Kétsebességes internetre tesz javaslatot az Európai Unió elnöksége, szivárgott ki ma, alig egy héttel arra, hogy az Egyesült Államok kommunikációs hatósága betiltotta ezt a gyakorlatot (ami nagy győzelme volt a net semlegességéért küzdőknek).

A kétsebességes internet lehetővé teszi a távközlési vállalatoknak, hogy bizonyos adatforgalomnak – nyilván pénzért – előnyt biztosítsanak, ami a netsemlegesség pártján álló aktivisták – és egyébként a legtöbb internetes vállalat – szerint alapvetően átalakítaná az internetet, és nem a jó irányba.

A javaslat szerzője az Európai Tanács lett elnöksége, ők vélhetően a tagállami álláspontok alapján próbáltak komprimsszumképes javaslatot tenni.

(Financial Times.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.