Kösz, EU! Brüsszelben beáldozhatják a net semlegességét

gazdaság
2015 március 3., 16:19
comments 71

Kétsebességes internetre tesz javaslatot az Európai Unió elnöksége, szivárgott ki ma, alig egy héttel arra, hogy az Egyesült Államok kommunikációs hatósága betiltotta ezt a gyakorlatot (ami nagy győzelme volt a net semlegességéért küzdőknek).

A kétsebességes internet lehetővé teszi a távközlési vállalatoknak, hogy bizonyos adatforgalomnak – nyilván pénzért – előnyt biztosítsanak, ami a netsemlegesség pártján álló aktivisták – és egyébként a legtöbb internetes vállalat – szerint alapvetően átalakítaná az internetet, és nem a jó irányba.

A javaslat szerzője az Európai Tanács lett elnöksége, ők vélhetően a tagállami álláspontok alapján próbáltak komprimsszumképes javaslatot tenni.

(Financial Times.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt