Az MNB részlegesen felfüggesztette a Quaestor engedélyét

gazdaság
2015 március 10., 08:17
comments 45

Még kedden felügyeleti biztost rendelhetnek ki a brókercéghez, közölte a jegybank. Tájékoztatásuk szerint hétfőn indított vizsgálatukban nem részletezett szabálytalanságokat észleltek, ezért részlegesen felfüggesztették az engedélyüket. A cég nem fogadhat be új ügyfélmegbízásokat, de a nyitot pozíciókat ügyfelei érdekében még zárhatja.

A Quaestor Financial Hruria hétfői csődje után a Külgazdasági és Külügyminisztérium azonnali hatállyal felbontotta az isztambuli kereskedőház, illetve a moszkvai vízumközpont üzemeltetésére a Quaestor-csoport elnöke, Tarsoly Csaba cégével kötött szerződést.

A Quaestor-csoport közleménye szerint a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, ami "lehetetlenné tette a piac normális működését". A kötvényeladások miatt a kötvénykibocsátó cégük hétfőn csődöt kellett jelentsen.

"Az önmagunkkal szembeni csődeljárás technikai döntés részünkről, mert cégcsoportunknak van vagyona és jövőértékű vagyona, így ebből minden ügyfél a pénzéhez juthat" - írták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.