Az MNB részlegesen felfüggesztette a Quaestor engedélyét

2015 március 10., kedd 8:17
45

Még kedden felügyeleti biztost rendelhetnek ki a brókercéghez, közölte a jegybank. Tájékoztatásuk szerint hétfőn indított vizsgálatukban nem részletezett szabálytalanságokat észleltek, ezért részlegesen felfüggesztették az engedélyüket. A cég nem fogadhat be új ügyfélmegbízásokat, de a nyitot pozíciókat ügyfelei érdekében még zárhatja.

A Quaestor Financial Hruria hétfői csődje után a Külgazdasági és Külügyminisztérium azonnali hatállyal felbontotta az isztambuli kereskedőház, illetve a moszkvai vízumközpont üzemeltetésére a Quaestor-csoport elnöke, Tarsoly Csaba cégével kötött szerződést.

A Quaestor-csoport közleménye szerint a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, ami "lehetetlenné tette a piac normális működését". A kötvényeladások miatt a kötvénykibocsátó cégük hétfőn csődöt kellett jelentsen.

"Az önmagunkkal szembeni csődeljárás technikai döntés részünkről, mert cégcsoportunknak van vagyona és jövőértékű vagyona, így ebből minden ügyfél a pénzéhez juthat" - írták.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt