Menő francia életmódmagazinban pózol a balos görög pénzügyminiszter

külföld
2015 március 13., 15:38
comments 38

Az új görög kormány nincs könnyű helyzetben, a sokféle balos csoportból összekovácsolt koalíció, a Sziriza egyszerre akarja valahogy átnyomni reformtervezetét a nagyon szkeptikus Brüsszel-IMF-Frankfurt hármason, közben pedig otthon próbálják meggyőzni zúgolódó szavazóikat arról, hogy ők még mindig azt képviselik, amit a kampányban ígértek.

Ennek az utóbbi ügynek nem segíthetett annyira sokat, hogy a kormány pénzügyminisztere, Janisz Varufakisz feleségével, Danae Stratouval közösen egy francia fancy életmódmagazinban, a Paris Match-ben pózolt. A csőd közelébe jutott, borzasztó nehéz helyzetben lévő ország miniszterét pedig mindezért internetszerte meglehetősen heves kritikák és paródiák érték.

Könnyebb megmentened az országod, ha a teraszod az Akropoliszra néz, írja az egyik kommentelő, és kb. ez a hangulat lepi be az összes netes felületet, ahol felbukkantak a képek. És persze akadtak, akik meg elkezdték átszabni a képeket, ilyesmikre:

A francia lap a Csata előtt címmel hozta le a képeket, amin a pár többek között bort iszogatva, salátástálak előtt látható az Akropolisz előtti teraszukon, de akad zongorázós kép is. Akadnak a képeknek védelmezői is, ők azzal érvelnek, hogy ez a jelenet nem sokban különbözik egy átlag középosztálybeli görög életképtől. És a koaliciójuk épp azzal jutott idáig, hogy megígérték, visszaállítják a görög emberek becsületét, ehhez pedig a mindennapi élet megbecsülésén át vezethet az út. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.