https://img.444.hu/cbanagy.jpg

Nem lett volna egyszerűbb betenni a vasárnapi zárva tartást előíró törvénybe, hogy "kivéve CBA"?

POLITIKA
2015 március 13., 11:13
comments 784

A Mammut bevásárlóközpont mögött, a Fény utcai piacon meglepő feliratokat lehet olvasni:

VASÁRNAP IS NYITVA

Ez van a CBA bejáratánál kiírva, és belül is büszkén hirdetik, hogy rájuk ebben az üzeltben nem vonatkozik a vasárnapi nyitva tartás tilalma.

IMG_20150313_104713
Ez 3 körülmény miatt is érzékletesen mutatja, a kötelező vasárnapi zárva tartást milyen sajátos helyzeteket teremt.

  • A felső, nagyobb képről látható, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény eredményeként a CBA vasárnap tovább lesz nyitva a bevezetés után, mint előtte, nyilván az ott dolgozók megelégedésére.
  • A CBA a Fény utcában egy olyan piacon maradhat nyitva, ahol egyébként vasárnaponként csak "egyedi nyitva tartás" van, tehát az boltok többsége nem nyit ki.
  • A CBA versenytársára, az üzlettől néhány méterre, a Mammuton belül működő Sparra vonatkozik a kötelező zárva tartás. Így ők talán egy árnyalatnyi versenyhátrányba kerülhet a CBA-val szemben az új törvény eredményeként.

Kerestük telefonon és emailben a CBA szóvivőjét, arra vagyunk kíváncsiak, hogy az országban összesen hány boltjuk maradhat nyitva vasárnapoként valamilyen kivétel miatt a kötelező vasárnapi zárva tartás bevezetése után. Ha válaszol, akkor arról feltétlen be fogunk számolni.

UPDATE 1322: Válaszolt a CBA

444: A Mamut mögött, a Fény utcai piacon működő CBA azt hirdeti, hogy az március 22-től vasárnap is nyitva lesz. Érdekelne, hogy ez a boltjuk miért maradhat nyitva?

Fodor Attila, CBA kommunikációs igazgató: Mivel a piacon lévő üzletről van szó, így az a szabályozás szerint nyitva tarthat.

444: [A Fény utcai] bolton kívül a tudomása szerint még hány CBA üzlet kap felmentést a vasárnapi zárva tartást előíró szabályok alól?

CBA: Jelenleg is folyamatban van az ezzel kapcsolatos adatgyűjtés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.