72 órán belül elfoglalhatja Tikritet az iraki hadsereg az ISIS-tól

háború
2015 március 14., 12:32
comments 68
photo_camera Tikrit külvárosában folynak a harcok. AFP PHOTO / AHMAD AL-RUBAYE

A stratégiailag és szimbolikusan is fontos szunnita nagyvárost még tavaly júniusban foglalta el az Iszlám Állam. Kobane elveszítése óta az iszlamisták visszaszorulóban vannak, most újabb fontos csatát veszíthetnek. Az iraki hadsereg szerint mintegy 60-70 iszlamista fegyveres rejtőzködhet még a szétlőtt városban, és már minden oldalról körbevették Szaddam Husszain szülővárosát. Az iraki hadsereget síita milicisták és kurd csapatok is támogatják. A város elfoglalásával lehetővé válhat Moszul visszafoglalása is. (USA Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.