A DK szerint a Duna-parti holokauszt emlékmű egyik cipőjébe köpött a Jobbik képviselője

2015 március 14., szombat 11:55
465

A DK azt kéri, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatalból indítson vizsgálatot Kulcsár Gergely jobbikos képviselő ügyében, aki egy e-mail tanúsága szerint beleköpött a fővárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe.

Gréczy Zsolt szóvivő és Varga Zoltán elnökségi tag sajtótájékoztatót tartottak és ott beszéltek arról, hogy a birtokukba jutott egy email, amit Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő küldött barátainak. A párt állítja, hogy megvizsgáltatták az írást, és száz százalékosan biztosak benne, hogy valódi.

 

Az e-mail mellé bemutattak egy fényképfelvételt, amelyen a vascipők mellett guggoló, a jobb keze hüvelykujját felfelé tartó politikus látható. A levél szövege szerint a fotó akkor készült, amikor Kulcsár Gergely "egy kis feltöltődésre" vágyott, és meglátogatta a Duna-parton, "a képen látható vidám helyet".

Varga Zoltán hangsúlyozta, hogy nem magánlevélről van szó. Az e-mail címzettjeit - Mirkóczki Ádám képviselő kivételével kitakarták - de a DK debreceni elnökének elmondása szerint a Jobbik ismert jelenlegi, illetve volt politikusai szerepelnek közöttük. Gréczy Zsolt elmondta, pártjuk arra kéri Polt Pétert, hogy hivatalból indítson eljárást Kulcsár Gergely ellen. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt