Százhalombatta 1,9 milliárd forinttal ragadt a brókerbotrányban

Tbg
gazdaság
2015 április 02., 18:35
comments 60

A Pest megyei város hatalmasat bukott a brókerbotrányon, írja az Átlátszó: az önkormányzat ügyfélszámláján lévő pénzekkel gyaníthatóan „sajátjukként rendelkeztek” a Hungária Értékpapír Zrt. brókerei, így 1,9 milliárd forintnak nyoma veszett.

Mint azt az önkormányzat szóvivője elmondta, a város valamennyi értékpapír-vásárlást előzetesen jóváhagyott, diszkont kincstárjegyeket és magyar államkötvényt vettek, portfoliókezelésre nem adtak megbízást. 1,6 milliárd forintnyi papírt találtak csak meg a kincstári biztosok.

A várost az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület nevű szervezet tagjai vezetik, ők adják a polgármestert és öt képviselőt, ratjuk kívül 3 fideszes, egy DK-s és egy jobbikos ül a képviselőtestületben.

Nagyot bukott még Fót városa, ők egymilliárddal ragadtak be. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.