Kocsis Máté levélben dühöng azon, hogy a TASZ pert indított a józsefvárosi önkormányzat ellen

A Pesti Srácok hozta le Kocsis Máté, Józsefváros polgármesterének levelet, amit Sárosi Péternek, a TASZ  drogpolitikai programvezetőjének írt.

Azért hivatkozunk a Pesti Srácokra, mert a 444 információi szerint Sárosi nem kapott levelet Kocsis Mátétól egyelőre, ő is a PS-en olvasta, hogy:

„...gátlástalanság magasiskolája, hogy a tavaly történtek után, amit maga és az ombudsman volt taszosokkal terhelt hivatala tett, egy olyan jelentésre hivatkozik, melynek a hitelessége, a szakmaisága és a tárgyilagossága finoman szólva is megkérdőjelezhető.”

Illetve:

„Alávaló módon, általánosítva, megpróbálja mindezeket a személyeket és szervezeteket szcientológusokként beállítani. Sunyi módon azt sugallja, mintha a szcientológusok amúgy vállalhatatlan és veszélyes drogprogramja kerülne kidolgozásra a kerületben. Lentebb azzal folytatja, amivel egy éve riogatják a fővárosiakat: járvány, vírus és halál jön.”

Az ügy előzményei:

  1. A Józsefvárosban működött egy tűcsereprogram, a Kék Pont Alapítvány vitte.
  2. Kocsis Máté a programot felszámoltatta, jelenleg nincs tűcsere a kerületben.
  3. Az ombudsman tavaly októberben megállapította, hogy ez jogsértő helyzetet eredményezett, és arra szólította fel Józsefvárost, hogy „gondoskodjon a tömegesen ellátatlanul maradt drogfogyasztók terápiás és ártalomcsökkentő programokba jutásáról.”
  4. A TASZ eközben megpróbálta megismerni a kerület új drogstratégiáját, ezért kikérte volna a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) üléseinek jegyzőkönyveit.
  5. Nem kapta, ezért pert indított a közérdekű adatokért.
  6. Kocsis Máté levelet írt Sárosinak. (Itt tartunk most!)

Kocsis Máté polgármester viszont úgy látja, az ombudsmant a jogvédők megtévesztették, minden önkormányzati dokumentum nyilvános, tehát a ki nem adott jegyzőkönyvek is azok, illetve a Kék Pont helyett felkért civil szervezeteket nem kéne összemosni a szcientológiával, annak ellenére sem, hogy a program koordinátora imád szcientológusrendezvényeken részt venni.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.