Vona Gábor: Nix Orbán Viktor, nix Fidesz

POLITIKA
2015 április 12., 20:39
comments 259

A tapolcai választás vége után a helyszínen értékelt Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. Szerinte győzelmükkel először tudott olyan politikai párt országgyűlési egyéni mandátumot szerezni, amely nem volt részese az elhazudott, elsikkasztott rendszerváltozásnak. 

A Jobbik elnöke úgy fogalmazott: pártja megszerezte története első egyéni mandátumát, ráadásul a Dunántúlon, ezért érdemes elgondolkodni azon, mi lehet Kelet-Magyarországon.

photo_camera Vona Gábor és Rig Lajos (MTI Fotó: Varga György)

Vona azt mondta, hogy elbukott az arrogancia, a tisztességtelenség, a fenyegetés és a korrupció. Eddig működött egy rendszer, ami a félelemkeltésre, a zsarolásra, a megfélemlítésre, a magyar emberek tűrőképességének határtalanságára épített, de a mostani választás azt bizonyította be, hogy az embereknek elege lett a fenyegető, mindent megkaparintani akaró hatalomból, és azt mondták:

"elég volt, nix Orbán Viktor, nix Fidesz".

A Jobbik jól szerepelt a kistelepüléseken és a falvakban is, a párt nyert Badacsonytomajon, Badacsonytördemicen, Gyulakeszin, Káptalantótiban, Kékkúton,  Kisapátiban, Lesenceistvándon, Mindszentkállán, Monostorapátiban, Lesencetomajon, Nyírádon, Pulán, Pusztamiskén, Raposkán, Rigácson, Sáskán, Szentbékkállán, Szentimrefalván, Szigligeten, Ukkon, Zalaerdődön és Zalaszegváron.

Az MSZP szerint új helyzet van mától a politikában

A párt jelöltje, Pad Ferenc, rendesen lemaradva harmadik lett ma). Erről Tóbiás József frakcióvezető/elnök beszélt Ajkán vasárnap este. Szerinte a Fidesznek világossá kell tennie mától, hogy hol állnak.

Ott, ahol vannak versengések, vannak viták, sőt konfliktusok, de nem kérdőjeleződik meg az európai értékek iránti elkötelezettség, az emberi élet és értékek tisztelete, ahol, ha nem határolódik el olyan képviselőjelöltektől, képviselőktől, akik ma is az Országgyűlésben ülnek és nyíltan zsidóellenes, cigányellenes mondatokat mondanak, akkor már nem formálja a jövőt.

Szerinte az MSZP felelőssége abban áll, hogy egy közel egyharmados választási eredmény birtokában tovább folytassa a munkát. Hozzátette: jelenleg megvan a Fidesz felelőssége is, mint kormánypártnak, de ha így folytatja, nem lesz a jövőt formáló ereje.

Fenyvesi Zoltán gratulált Rig Lajosnak

A Fidesz jelölje az eredménytől függetlenül a térség fejlődéséért, az itt élők boldogulásáért dolgozik majd a tapolcai választásokon, mondta el vasárnap este Fenyvesi, miután gratulált a Jobbik politikusának. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.